29 Mar 2014 Ora Pamantului
 |  Category: Uncategorized

Pentru unii nu inseamna nimic. Pentru altii inseamna omagierea celui care ne suporta. N-am sa povestesc ce inseamna pentru mine si nici cum mi-am petrecut aceasta ora de-a lungul anilor. Ar fi degeaba. Oricum nu mi-a folosit la nimic. Poate pamantului sa-i fi fost bine. Sau poate nici lui.

Imi amintesc doar ce simteam in ora aceea de sfarsit de martie pe care o asteptam cu infrigurare. La flacara aprinsa a lumanarilor realitatea se vedea deformat. Umbrele de pe pereti erau motiv de gluma, nu de spaima. Dorinta de a salva pamantul era tinta ironiilor. Dar stiam in sinea mea ca nu pe el imi doream cu orice pret sa-l salvez, ci familia mea. Si radeam si eu. Si as fi prelungit ora aceea la nesfarsit pentru ca aducea cu ea izolarea de lume, de tehnologie si de nimicnicia din jur. Si totusi, nu poti trai o viata intreaga la lumina lumanarilor dupa ce ai gustat din placerea apasatului pe buton ca sa alungi intunericul. Cele saizeci de minute se risipeau ca unul singur si oricat mi-as fi dorit sa le prelungesc, sfarseam tot prin a ma conecta cu realitatea. Si asteptam cuminte ora urmatoare a pamantului, sperand ca pana atunci el nu se va satura de noi.

Am adus aceasta ora in viata unor oameni care habar n-aveau ca exista. Au imbratisat-o imediat si le-a placut ideea. Am vazut cum se sarutau ilegal si se bucurau perfect legal ca salveaza pamantul. Altii au adoptat-o fiindca n-au avut incotro si numarau secundele care ii desparteau de viciile care necesitau energie electrica. Altii doar au ras si m-au considerat o ciudata. Eu am sarbatorit mai departe fara sa-mi pese.

Anul acesta o sa salvez pamantul dormind. Asa cum fac multi. Varianta activa nu foloseste la nimic. Poate doar in capul nostru. In realitate, pamantul nu poate fi salvat. Totusi, daca suferi de un optimism devastator sau daca ai momente de naivitate dese, stinge luminile in jurul tau azi de la 20.30 la 21.30. Si vezi ce simti. Si vezi daca merita. Si observa daca iti place. Si daca da, sarbatoreste Ora Pamantului mai des. De cate ori vrei. Si la final, vezi daca ai salvat ceva.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply » Log in