16 Aug 2011 Lolitele
 |  Category: Uncategorized  | Tags: , , ,

Le vezi pretutindeni. Sunt mici, frumoase si periculoase. Barbatii intorc privirile dupa ele, iar gandurile ce-i napadesc sunt pasibile de dosar penal.

Am auzit o poveste despre o Lolita a zilelor noastre care facuse pasiune pentru un sofer de autobuz. Il vrajise atat de mult, incat zilnic o primea in cabina lui, iar ea se lasa plimbata fara bilet ore intregi. Barbatului n-avea cum sa-i ramana indiferenta perfectiunea trupului ei. Si curajul ei. Si naivitatea. Intrase intr-un joc periculos de oameni mari la finalul caruia cineva trebuia sa piarda. Asta daca jocul se juca pana la final. Norocul a facut ca intr-una din zile soferul s-o intrebe incotro se indreapta. Cu aceeasi inocenta cu care-si plimba trupul tanar, i-a raspuns ca merge sa-si ia buletinul. “L-ai pierdut pe cel vechi?” s-a interesat sincer barbatul. “Nu, imi scot buletinul ca am implinit 14 ani”. Saracul om a amutit. Primul gand care l-a napadit a fost la fiica lui cu doar doi ani mai mica decat fata din autobuz. Atunci s-a terminat jocul.

Pe vremea mea, maica, adolescentele erau inca niste fetite. Doar bolnavii psihopati puteau pune ochii pe ele. Acum, orice barbat cu testosteronul la el se poate lasa inselat de niste forme apetisante, de o tehnica a flirtului care pe vremuri apartinea doar femeilor trecute de majorat si de o dezinvoltura demna de cauze mai bune. Le vezi machiate, aranjate, oxigenate, cu unghii colorate si limbaj asemenea, imbracate cat sa nu zici ca-s dezbracate. Ca au 14 sau 20 de ani nu poti sa stii decat daca le ceri buletinul la control. Si-au pierdut candoarea, au renuntat la pudoare si s-au grabit sa imbatraneasca fara sa stie ca toata viata ce va urma isi vor dori sa aiba din nou varsta inocentei.

Am fost martora, de curand, a unei scene care m-a lasat fara cuvinte. O fetita frumoasa, tanara (ca mica nu-mi vine sa-i spun), care n-avea mai mult de 15 ani ii arunca ocheade unui barbat in toata firea care, intamplator, avea in jurul lui nevasta si copiii. N-avea niciun stress Lolita, de fapt, nici nu parea sa observe ca toata lumea ii vedea privirile insistente si ca situatia era penibila. Ea venise acolo sa cucereasca, sa impresioneze, sa se remarce. Omul matur a sesizat si el incercarile puerile ale domnisoarei si n-a soptit decat un “Saraca!”, dupa care a plecat.

Dar ce te faci cu cei care se lasa purtati de acest joc vinovat? Cu cei care n-au scrupule si profita de naivitatea sau de prostia fetelor imbatranite inainte de vreme? Sunt ei vinovati sau vina trebuie cautata la alti oameni maturi, la niste parinti care n-au stiut sa-si educe copiii, sa le pastreze puritatea si candoarea unor ani care nu se vor mai intoarce niciodata?

Pacat!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses

 1. 1
  laura 

  Pe mine sincer ma depaseste subiectul. Fac parte clar din alta generatie si recunosc ca puterea mea de empatie este redusa in aceste cazuri. Nu mai sunt aceleasi vremuri, practic nu mai este nimic la fel si uneori am senzatia ca sunt un dinozaur care se strecoara int-o societate care i-a eliminat de mult. De exemplu, eu sunt privita de multe ori ca o ciudatenie pentru simplul fapt ca imi iubesc inca sotul, ca facem totul impreuna si ca inca ne suntem fideli unul altuia. O sa avem o fetita si iti spun sincer ca sunt ingrozita de lumea in care va aparea, pentru ca oricat de mult o sa incercam sa o protejam si sa o educam, sunt constienta de influentele puternice ale societatii/mediului. Sunt ingrozita de pe acum, tocmai pentru ca nu stiu, nu sunt pregatita sa gestionez astfel de situatii.

 2. 2
  iris 

  Nenorocirea face ca aceste “creaturi” daca nu au posibilitatea sa se “dezvolte” in propria casa o fac, cu mult succes in strainatate, impanzind periferiile, unde prostitutia nu este legalizata sau in bordeluri unde varsta nu conteaza . Au devenit marfa de vandut iar clientii nu au nevoie de datele biografice ,ei cumpara ! In tara noastra nimanui nu-i pasa ,nici macar parintilor.Ei ar trebui sa fie autoritari si sa-si indrepte copiii spre scoala sa-i indrume si sa-i controleze,daca este necesar.Este o vorba “semeni vant ,culegi furtuna”si ei sunt responsabilii legitimi. Societatea si scoala pot ajuta, dar nu se fac vinovate de comportamentul diversilor indivizi ce au ca tel in viata castigul facil si distractia, calcand in picioare totul, chiar propria viata ! Nu au auzit de moralitate si nu au notiunea de persoana serioasa !Singurul lucru ce se poate face este sa fie izolati ,sa nu fie priviti sau considerati ,asa vor simti ca nu intereseaza ,nefacandu-le “jocul”!!

 3. Cred ca e a 3-a oara cand citesc postarea asta. Sunt cateva lucruri care mi-au atras atentia. In plus, ma conving inca o data ca evolutia omenirii poate insemna involutie cata vreme fete de 15 ani arunca priviri adultilor…

 1. 4
  polimedia.us/fain/ (via Trackback)

  Nouria Nouri — Blog Archive — Lolitele…

  Cafeaua contrastelor iti imbata simturile si te provoaca la adevar…De citit zic….

Leave a Reply » Log in