31 Oct 2014 Minunata
 |  Category: Uncategorized

Ii spunea ca o iubeste cum n-a iubit pe nimeni. Ca e unica, minunata, speciala. Apoi, i-a promis ca vor fi impreuna pentru totdeauna. Dupa aceea, a rugat-o sa nu-si faca griji si  a asigurat-o ca sentimentele la maturitate sunt si mai profunde. I-a declarat solemn ca o va iubi toata viata, orice s-ar intampla. Niciodata n-a simtit asa ceva pentru nicio femeie  pana a cunoscut-o pe “minunata”. Nici nu si-a imaginat ca se poate iubi si asa. Practic, cu ea a inceput viata lui adevarata.

Asa a decurs povestea pana a aparut alta minunata. “Mai minunata”, daca imi e permisa greseala de exprimare. “Mai minunata” era unica, speciala, asa cum orice barbat isi doreste. Cat noroc sa aiba el s-o intalneasca pe “mai minunata”! O data in viata intalnesti asa ceva! Ce a trait pana atunci a fost doar o repetitie pentru momentul in care destinul i-a adus-o pe ea in viata. De fapt, ea e iubirea visata, asteptata si ravnita. Cum o iubeste pe ea n-a iubit si nici n-o sa mai iubeasca vreodata.

A treia minunata n-a intarziat sa apara. Si ce daca el s-a ofilit in cautarea perfectiunii. Asemenea minunatii merita orice sacrificiu si oricata asteptare. Minunata cu numarul trei nici nu se compara cu minunatele dinainte. Are ceva unic, special, cum n-a mai intalnit pana acum. Daca ar sti ea cat a asteptat-o… Si cat de mult si-a dorit o minunata ca ea, dar n-a avut noroc. Pana acum.

Minunatele s-au perindat prin viata lui ca intr-un carusel al sortii care nu se mai opreste. Ametise putin si nu mai stia exact la care sa se stabilizeze. E greu cu atata minunatie in jur, iar cuvintele parca nu-i mai ajungeau ca sa le convinga pe urmatoarele cat sunt de unice si de speciale. Cu cat trecea timpul, cu atat avea mai mult de muncit, fiindca ele incepusera sa se intrebe cat de minunat e el, daca nicio minunata nu-i sta alaturi prea multa vreme. Eee, dar sa nu-i plangeti de mila ca nu i s-a terminat  jocul seductiei. Mai apare cate o naiva care se incanta la textele mestesugite pe care i le spune, dupa indelungi repetitii facute de-a lungul vietii. Si totul devine o rutina. Nici el nu mai stie care a fost, este sau va fi “cea mai minunata”. E o confuzie crancena in mintea sa, dar speranta e ultima care-si da obstescul sfarsit, asa ca isi repeta cuvintele de fiecare data cand prin preajma mai apare cate o… minunata. Exact. Nu costa nimic sa dai din gura, mai ales cand miza e atat de mare: iubirea vietii. Si nu poti sa risti sa nu-ti mai spui pledoaria ca, cine stie, poate chiar atunci ratezi intalnirea cu EA. Unica, speciala… minunata. Exact.

Ar putea sa para trista povestea, dar asta doar pentru pesimistele si carcotasele de serviciu. Doar ele ar putea intelege ca e de rau ce-am scris eu aici. Ca e vreo jelanie sau vreo experienta frustranta pe care m-am grabit s-o astern in vazul lumii. Nu, in niciun caz. De fapt, ideea e alta. Textul acesta e unul pozitiv si cu ajutorul lui n-am vrut decat sa-ti transmit urmatorul mesaj: orice ai face, oricum ai fi, oricum ai gandi, oricum ai arata, oricum ai trai, ESTI MINUNATA!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses

 1. 1
  Maria 

  Buna,
  Am descoperit blogul tau recent, dar imi place tare mult! Ai un fel de a transmite emotii foarte nuantate, cum putina lume are! Esti foarte talentata. Ma bucur ca am intrat aici, e un loc care imi place!
  Bravo, tine-o tot asa! Sa se implineasca tot ce iti doresti!

  Maria

 2. 2
  Nouria Nouri 

  Bine ai venit, Maria! Sper sa te simti bine de fiecare data cand ma vizitezi. :)

Leave a Reply » Log in