14 Apr 2011 Cine insala, cine paraseste?
 |  Category: Uncategorized  | Tags: , , , , , , ,

La un moment dat, sotia si-a inselat sotul, dar nu l-a parasit. Amantlacul rebel s-a terminat si viata si-a reluat cursul normal. Povestea s-a incheiat fara victime.

La un alt moment dat, sotul si-a inselat sotia. El a parasit-o. Viata nu si-a mai urmat cursul normal. Povestea s-a incheiat cu victime.

Cine insala, cine paraseste?

Oare cel care insala si revine e mai vinovat decat cel care insala si pleaca? Sau este exact invers?

Verdictul cu amandoi sunt vinovati nu l-am bagat in discutie fiindca e cel mai usor de dat, mai ales atunci cand nu esti implicat intr-o asemenea poveste.

Voi ce parere aveti?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Responses

 1. 1
  deniss 

  Cel (cea) care inseala nu este multumit cu ce are acasa si viseaza la perfectiune. In momentul in care se intoarce,realizeaza probabil ca “iarba nu-i mai verde si mai grasa in curtea vecinului ” , …cand paraseste ,lucrurile acasa erau deja incheiate si astepta momentul. E greu de judecat , dar, e usor sa-ti pastrezi echilibru in momente de dragoste si de liniste si este foarte simplu sa-l pierzi in momente de deznadejde……
  Eu cred ca o relatie exista atata timp cat amandoi vor sa construiasca si se termina cand unul inceteaza.
  Ganduri bune !

 2. 2
  lotusull 

  Cred ca nici nu se pune problema de a judeca.
  Pana la urma sunt alegerile fiecaruia si motivele pot fi complexe.
  Personal, am doar o mica retinere atunci cand vine vorba de oameni ce au ridicat la rang de arta inselatul; cu o gratie de artist anonim, dau cu pensula si pe o panza oficiala- cea de acasa, dar si pe alte panze…
  Sunt in acord cu ce a zis Deniss legat de necesitata ca ambii parteneri sa doreasca sa construiasca.

 3. 3
  deniss 

  Lotusull , gandesc ca cei care “au ridicat la rang de arta inselatul ” au gasit acasa o jumatate care se complace…… de unul singur nimic nu se poate . Nu ?

 4. Nouria, mi-am amintit de cea mai frumoasa carte de dragoste, Fiul Rispitor al lui Radu Tudoran. Si cred ca asta-i cea mai groznica situatie. Inteleg sa te insele o data si sa revina spasit, dandu-si seama ca tu ii esti pereche. Si sa nu mai plece niciodata, lamurit ca in afara cuibului nu va gasi nimic mai bun si mai frumos. Sau sa te insele pentru ca nu te mai iubeste si sa plece de tot. Plangi o zi, un an, zece, dar uiti si tot mai ai o sansa.
  Cei mai rai mi se par oamenii care pleaca si vin, iar pleaca si iar vin. Care te tin in sah, care te intorc din drum doar ca sa te poata goni, care se joaca cu sufletul tau. Daca nu esti in stare sa pleci tu din aceste relatii, te mananca de viu.

 5. 5
  lotusull 

  Deniss, nu stiu ce sa zic. Am auzit de la o colega de o situatie in care el insela pe toate drumurile, caci era ” nefericit si neinteles “, avand grija sa-si acopre toate urmele. Jumatatea lui nu stia nimic. Acuma, eu prespun, desigur se poate sa ma insel, ca stia dar inchidea ochii, in virutea faptului ca ” tot acasa se va intoarce”.
  Cred sincer, ca e mai simplu sa nu inseli.
  Inseland, minti. Il minti pe celalalt si mai ales te minti pe tine. Si orice minciuna te indeparteaza de tine, astfel incat e posibil la un moment dat, sa te simti stingher si deloc bine in propria piele.
  Dar ce vorbesc eu aici…ma gandesc ca adevaratii mincinosi, nu isi fac procese de constiinta si nici nu despica atat firul in patru.
  :)

 6. 6
  laura 

  Cine insala de obicei si paraseste ( mai rar in cazurile in care exista si un copil la mijloc). Eu nu cred in teoria ca barbatii insala mai mult decat femeile, ci cred doar ca atunci cand o femeie insala e mult mai grava situatia…pentru ca la ea nu e vorba doar despre sex. Sunt convinsa insa ca odata reintors langa cel/cea pe care l-ai inselat nimic nu va mai fi la fel, pentru ca eu cred ca lucrurile astea nu se uita si nici nu se iarta cu adevarat niciodata. Eu fac parte din categoria de femei care prefera sa nu afle ca este inselata si mai ales sa nu simta ca este inselata, pentru ca la mine nu exista cale de intoarcere…nu insel, nu am inselat niciodata si astept acelasi lucru de la partener.

 7. 7
  deniss 

  Sigur e mai simplu sa nu inseli Lotusulle……
  Eu am o cunostinta care dupa ce a fost parasita pentru ca “o alta s-a bagat” in viata lor……traieste acum cu un barbat insurat ….asigurandu-ma ca nu-i va strica casa…….
  Ideea este ca barbatii insala pentru ca gasesc femeie disponibilia…..si invers…….
  Eu vreau sa cred insa, ca la baza tuturor cautarilor sta…..nevoia de deagoste……si cand ea este satisfacuta, cautarea inceteaza. Vreau sa cred……

 8. 8
  camellia 

  Un lucru e cert: nu se uita si nu se iarta!
  E pagubos pentru cei care se intorc; n-am sa-i inteleg niciodata. Este umilitor sa te intorci, nu-i asa?

 9. 9
  lotusull 

  Deniss, imi plac tare cand oamenii joaca cinstit. Dar stiu ca asta e un indeal..
  Imi placa sa cred ca daca cineva este nefericit in relatie si cauta altfel de dragoste, se poate desparti civilizat si poate cauta pana isi toceste pingelele.

  Camellia, lectia iertarii e una din cele mai importante. Neiertarea ne incarca tot pe noi, in timp ce destinatarul neieratatii isi vede bine mersi de viata.

  Seara senina tuturor :)

 10. 10
  deniss 

  Lotusull, nici eu nu sunt de acord cu infidelitatea……. dar ma tot intreb : de ce o fac unii ? Ce cauta ? Doar adrenalina ? Se pare insa ca suntem putine cele care ne punem intrebari……
  Ganduri bune ! :)

 11. 11
  Nouria Nouri 

  Am citit cu mare atentie raspunsurile voastre chiar daca n-am scris nimic.
  Cand e vorba de un asemenea subiect, din pacate, toata lumea are dreptate sau toata lumea greseste. Depinde din ce unghi privesti si unde vrei sa te situezi.
  In realitate, doar cei implicati in astfel de povesti cunosc adevarul faptelor si justificarea lor.
  Intr-adevar, nu e bine sa judeci pe nimeni, ideal fiind sa poti si sa stii sa eviti astfel de situatii dureroase pentru a nu ajunge tu insati personaj de discutii.

 12. 12
  Micutza 

  unde`i butonul de like pentru facebook ?

Leave a Reply » Log in