02 Mar 2012 Cine se coalizeaza impotriva omului incomod?

Omul incomod e acela care spune lucrurilor pe nume. E cel care nu tolereaza minciuna, care n-are nimic de ascuns si nu se teme de consecinte, atat timp cat are de partea lui adevarul. Pentru el prefacatoria nu exista. Nu stie sa linguseasca, nu stie sa se ploconeasca, nu e las, nu e alunecos. Sanctioneaza imediat, cu voce tare, nedreptatea.

Este evident ca un asemenea om deranjeaza. Pe cine, insa? Pe toata lumea? Nu cred. Pe cei sinceri, curati si nevinovati? In niciun caz. Pe cei verticali? Nici atat.

Impotriva omului incomod se coalizeaza cei care se simt amenintati. Cei care stiu ca exista riscul sa fie demascati. Cei care n-au facut altceva in viata lor decat sa se indoaie dupa cum a batut vantul. Oamenii fara personalitate, fara caracter, care si-au croit drumul in viata pupand in stanga si-n dreapta, acceptand compromisuri mai mari decat ar fi putut duce, care n-au curajul sa-si spuna parerea de frica sa nu-si piarda locul caldut ori foloasele.

Cred ca e greu sa vorbesti doar in soapta si doar pe la colturi. Cred ca e apasator sa nu te simti in stare sa deschizi gura si sa spui adevarul. Cred ca e chinuitor sa accepti orice de frica. Sunt convinsa ca un mic complot te-ar scoate din neputinta de a da cartile pe fata, dar constiinta ce zice? Pardon! Constiinta?! Ce e aia?

Mie mi-e mila de oamenii astia, dar nu le gasesc nicio scuza.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses

 1. 1
  Laura 

  Atata pot…Cat despre constiinta, pentru muuulti e un ,,bagaj inutil”!
  O zi buna, tuturor!

 2. 2
  gabidana 

  Nouria..excelenta postare..sunt un om incomod…uneori total incomod…mi s-a spus: ca nu e bine, fi mai toleranta, orienteaza-te (asta urasc)…lasa ca ramin asa…vreau sa ma uit in oglinda la mine, fara sa-mi fie scirba.

  o primavara de vis!!

 3. 3
  Nouria Nouri 

  @Laura: Cei fara constiinta sunt cei mai de plans oameni.
  @gabidana: Si mie mi s-a spus sa fiu mai “diplomata”. Nu inteleg care e sensul acestui cuvant: smechera? Sau poate fatarnica? Sa privesc omul in ochi si sa-l mint? Nu stiu.
  O primavara frumoasa va doresc!

 4. 4
  iris 

  Este greu,este de luptat, caci acum ca nicodata ,predomina fatarnicia,falsitatea,kitch-ul,hotia ,imoralitatea ,coruptia ,suntem o societate bolnava ce va avea nevoie de mult timp pentru a-si recunoaste propriile vicii si cand OMUL DE VALOARE, cel “de omenie” ,cum se spune la noi, va fi pus acolo unde ii este locul ! Numai asa putem rezolva problema ,cu un pic de curaj si uniti in numele adevarului si bunului simt.E adevarat ca sunt incomozi astazi, dar maine …..se va cerne! CURAJ, Nouria si ….pe maine !!

 5. 5
  Nasa 

  Constiinta ?Floare rara astazi!Totusi ,in fata celor care nu o au nu trebuie cedat cu orice risc.Trebuie pusi la punct,nu lasati sa intinda coarda.Curaj si tot inainte!

 6. 6
  corina 

  Excelent, felicitari, vreau sa pun si eu pe pagina de facebook aceasta nota a ta, pentru a o citi si “prieteni” mei, pt care eu sunt un om incomod. Poate ma ajuti tu.
  Toate cele bune

 7. 7
  Nouria Nouri 

  @Corina: Multumesc pentru aprecieri! Poti pune link spre acest blog pe pagina ta de Facebook pentru a-l citi si “prietenii” tai.

Leave a Reply » Log in