09 Feb 2012 Cirque du Soleil sau circul la superlativ

Am fost aseara la premiera  din Romania a spectacolului “Saltimbanco”. Am avut privilegiul pe care, poate, il ai o data in viata, acela de a vedea “Cirque du Soleil” sau arta circului la superlativ.

Spectacolul a inceput la ora 20 fix, asa cum fusese anuntat. Am fost invaluiti de culoare, de veselie, de magie inca din primele secunde. Artisti imbracati in costume senzationale, muzica interpretata live, regie geniala, elemente de acrobatie pe care imaginatia omului nu le-ar putea cuprinde.  Vrajitorii de la “Cirque du Soleil” demonstreaza ca se poate orice: sa zbori, sa plutesti, sa te cateri si sa cobori cu aceeasi usurinta cu care doar animalele junglei o fac, sa te coordonezi cu partenerul de echipa ca si cand ati fi unul singur.  Am trait doua ore in afara realitatii, am plutit intr-o lume de vis din care n-as mai fi vrut sa plecam niciodata. Am vazut oameni care si-au depasit limitele, am vazut perfectiune si profesionalism la cel mai inalt nivel.

Am fost nedreapta cu regulile jocului si am filmat putin. Nu voi pune acele filmulete pe internet din respect pentru munca artistilor. Ei trebuie sa fie priviti si admirati in sala de spectacol, acolo unde vibratia si emotia ating cote maxime. Voi pastra imaginile doar pentru sufletul meu si le voi privi peste ani cu nostalgia si bucuria ca am putut asista la cel mai frumos spectacol de circ pe care l-as fi putut vedea vreodata.

Momentele comice imbinate cu pantomima au fost de-o maiestrie greu de explicat in cuvinte. Faptul ca Daniel a fost prins pentru cateva momente in jocul vrajit al actorului de pe scena ne-a sporit entuziasmul si ne-a facut sa ne dorim sa nu se mai termine niciodata spectacolul, magia. Iar acrobatii de la “Cirque du Soleil” ne-au facut sa ne indoim ca ar fi oameni. Am avut deseori senzatia ca privim niste ingeri.

Desi se spune ca la circ te duci sa razi, eu la final m-am trezit plangand. De emotie, de prea plin, de perfectiunea artei.

Daca aveti cum, mergeti sa vedeti spectacolul. Se va juca in fiecare zi la Romexpo pana pe 12 februarie. Sufletul vostru va va multumi. Imi sunt martori cei patru mii de oameni care au aplaudat cu respect, stand in picioare, munca, talentul si arta celor de la “Cirque du Soleil”.

Cei de la ProTV au surprins toate momentele despre care v-am povestit. Ia priviti! :)

<iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=60549720&section=20307&video_section_id=’ frameborder=’0′ style=’width: 400px; height: 350px; scrolling: no;’></iframe>

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses

 1. 1
  iris 

  Este pentru prima oara cand acestia vin in Romania. In lume au succes enorm de aceea cei ce au posibilitate ar fi bine sa traiasca pentru doua ore altfel de emotii si de splendoare ! Ai dreptate in ceea ce ai spus ,merita sa vezi super eroi ce isi depasesc cu mult posibilitatile vitale ! Am vazut ca Daniel a participat activ la “bunul mers ” al activitatii clovnului !!!Felicitari !

 2. 2
  Nouria Nouri 

  Asa e, Iris! Am adaugat link-ul cu stirea de la Pro Tv in care apare si imaginea cu Daniel jucandu-se cu mingea. :)

 1. 3
  polimedia.us/fain/ (via Trackback)

  Nouria Nouri — Cirque du Soleil sau circul la superlativ…

  “Am fost aseara la premiera din Romania a spectacolului “Saltimbanco”. Am avut privilegiul pe care, poate, il ai o data in viata, acela de a vedea “Cirque du Soleil” sau arta circului la superlativ.” Un client multumit….

Leave a Reply » Log in