31 Oct 2011 Irealul a devenit real in fata noastra

Am petrecut aseara la Circul Globus cateva ore pe care nu le voi uita prea curand. Sunt pasionata de arta circului, as vedea si as revedea la nesfarsit spectacolele de la Globus. Am fost dusa la circ si cand eram mica, dar cred ca abia acum pot aprecia la adevarata valoare munca artistilor, daruirea si curajul lor.

Pentru Salma, “Galele circului, editia a XI-a” a fost primul spectacol de acest fel la care a mers si va marturisesc cu mandrie ca a fost atat de cuminte, a dansat, a aplaudat si-a rezistat pana la sfarsit fara sa adoarma o secunda, incat mi-am propus sa o duc periodic la astfel de reprezentatii fascinante pentru ea. Profit de bucuria sa pentru a-mi face mie insami o bucurie. :) De fapt, intregii familii, fiindca aseara toti am ramas cu gurile cascate datorita minunilor pe care le-am vazut si pe care ne-am promis sa le revedem curand.

N-o sa va povestesc ce numere senzationale de dresura am vazut, n-o sa vorbesc nici despre gratia si talentul acrobatilor nostri, ori despre farmecul celor veniti din strainatate ca sa concureze la Gale, ci o sa va arat cateva imagini gasite pe internet cu trupa “Diorios” din Brazilia pe care daca n-as fi vazut-o aseara cu ochii mei si as fi descoperit-o in vreo filmare, as fi zis ca numarul acela de senzatie este doar un trucaj menit sa-si duca de nas privitorii.

De fapt, totul e real si s-a petrecut in fata noastra, a oamenilor de rand, cu limite, cu frici, cu prejudecati. Ei, cei de la Diorios din Brazilia, ne-au demonstrat ca sunt mai mult decat oameni, sunt artisti! Si sunt adevarati! :)

Priviti-i, va rog, in filmuletul de mai jos! Apoi mergeti sa-i vedeti la Circul Globus! N-o sa va para rau.

Diorios Brazilia

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses

 1. 1
  Dorina 

  Sunt pur si simplu fantastici! Si mie imi place foarte mult la circ…by the way ma gandesc ca ar fi frumos chiar sa merg…si am vazut ca sunt spectacole in weekend, si cum singura mea zi libera este duminica ar fi excelent :)

  Am inceput sa caut pe Net informatii si trasee cum as ajunge dar nu prea ii dau de cap :D…poate sa ma ajute cineva cum anume as ajunge la Circul Globus de la Gara de Nord? Ma refer cu ce mijloc de transport in comun…etc? Mi-ai deschis apetitul si mai ales m-am saturat numai sa citesc despre aceste spectacole, vreau sa le povestesc si eu :)

 2. 2
  Nouria Nouri 

  Cel mai usor poti sa ajungi cu metroul de la Gara de nord la statia Stefan cel Mare. De acolo poti sa mergi pe jos sau sa iei tramvaiul. Intrebi pe cineva incotro trebuie s-o iei spre circ si vei ajunge repede.
  Dupa spectacol poate ne impartasesti si noua impresiile tale. :)

 3. 3
  iris 

  Exceptionala aceasta trupa ! Sunt acrobati,sportivi ,artisti ,nebuni curajosi ,un” tot” ce -ti creeaza emotii si frica in acelasi timp ! Circul,spectacol total,ce incanta mici si mari deopotriva si ofera momente cu totul speciale !! Faceti foarte bine ca va duceti la astfel de spectacole ce vor ramane in memoria piticilor pentru toata viata .Cred ca ma voi duce si eu ,de data asta si cu nepoteii !!

Leave a Reply » Log in